Nordic Aviation Capital dosiahne dohodu o podpore reštrukturalizácie s väčšinou veriteľov s cieľom posilniť kapitálovú štruktúru a pripraviť spoločnosť na dlhodobý rast a úspech

– Reštrukturalizácia sa uskutoční prostredníctvom vopred pripraveného procesu podľa kapitoly 11 na Bankrotovom súde v USA

– Poskytuje prísun kapitálu vo výške 537 miliónov USD prostredníctvom ponuky majetkových práv vo výške 337 miliónov USD a nového revolvingového nástroja vo výške 200 miliónov USD

– Spoločnosť získala ďalšieho dlžníka vo výške 170 miliónov USD na financovanie zariadenia od súčasných veriteľov, s cieľom pomôcť financovať proces podľa kapitoly 11

– Znižovanie pákového efektu vyplývajúce z reštrukturalizácie postaví spoločnosť do silnej finančnej pozície, ktorá jej umožní pokračovať v globálnych operáciách

– Spoločnosť bude naďalej plniť v podstate všetky záväzky voči zamestnancom, zákazníkom a dodávateľom, keďže lízingové operácie a dodávky lietadiel budú normálne pokračovať

LIMERICK, Írsko, 21. decembra 2021 /PRNewswire/ — Spoločnosť Nordic Aviation Capital Designated Activity Company, spolu so svojimi dcérskymi spoločnosťami („NAC” alebo  „spoločnosť”), najväčší regionálny prenajímateľ lietadiel na svete, dnes oznámili, že uzavreli dohodu o podpore reštrukturalizácie („RSA”, resp. „dohoda”) so svojimi akcionármi a veriteľmi, ktorí vlastnia viac ako 73 % dlhových záväzkov spoločnosti NAC v hodnote približne 6,3 miliardy USD (spoločne „strany RSA”). Podmienky RSA stanovujú rámec pre konsenzuálnu a komplexnú finančnú reštrukturalizáciu, ktorá reštrukturalizuje dlhové záväzky spoločnosti, poskytne dodatočný kapitál prostredníctvom novej ponuky akciových práv a najlepšiu pozíciu NAC pre budúci rast a úspech, keďže globálne hospodárske a priemyselné podmienky sa neustále zlepšujú. Na realizáciu finančnej reštrukturalizácie podala spoločnosť dobrovoľné žiadosti podľa kapitoly 11 Amerického zákona o bankrote na Bankrotovom súde v USA pre východný okres Virginie.  

RSA zvažuje konsenzuálnu a komplexnú reštrukturalizáciu dlhových záväzkov spoločnosti (vrátane konverzie značnej časti dlhu skupiny na vlastný kapitál) s dodatočným kapitálom vo výške 537 miliónov USD prostredníctvom ponuky nových majetkových práv vo výške 337 miliónov USD a nového revolvingového úveru vo výške 200 miliónov USD. Spoločnosť získala ďalšieho dlžníka vo výške 170 miliónov USD na financovanie zariadenia od súčasných veriteľov, s cieľom pomôcť financovať operácie počas procesu podľa kapitoly 11. Dodatočný kapitál bude slúžiť na podporu likvidity spoločnosti a jej plánov pokračovať v raste pri nákupe lietadiel. Okrem toho RSA poskytuje spoločnosti stabilnú platformu, ktorá umožňuje NAC pokračovať v plnení v podstate všetkých svojich záväzkov voči svojim zamestnancom, zákazníkom a dodávateľom, ako aj poskytovať služby riadenia prenájmu a dodávať lietadlá počas procesu podľa kapitoly 11.

NAC v súvislosti s petíciami predložila sériu návrhov, ktoré po schválení súdom umožnia spoločnosti vykonávať svoju činnosť bežným spôsobom počas celého procesu podľa kapitoly 11. Tieto návrhy tiež umožnia NAC pokračovať v plnení záväzkov voči svojim zamestnancom, zákazníkom a dodávateľom podľa vopred dohodnutých harmonogramov a podmienok.

Po zahájení procesu podľa kapitoly 11 bude reorganizovaná NAC vo väčšinovom vlastníctve svojich najväčších veriteľov, ktorí sa zaviazali k dlhodobému úspechu spoločnosti a investujú do podniku značný nový vlastný kapitál. Martin Moller, zakladateľ NAC, a súčasní akcionári spoločnosti podporujú tento prechod vlastníctva. Po vzniku bude menovaná novo zvolená správna rada. 

„NAC podniká tento proaktívny krok v USA, pretože sme presvedčení, že je to najefektívnejší a najúčinnejší spôsob realizácie konsenzuálnej a komplexnej finančnej reštrukturalizácie,” povedal Justin Bickle, viceprezident NAC a predseda jej výboru pre reštrukturalizáciu. „So silnou podporou, ktorú sme doteraz dostali od našich veriteľov, sme radi, že vstupujeme do procesu podľa kapitoly 11 s podpísanou dohodou o podpore reštrukturalizácie s cieľom implementovať finančnú reštrukturalizáciu skupiny, ktorá stanoví pozíciu NAC pre budúci rast a úspech, keďže podmienky v tomto odvetví sa neustále zlepšujú.”

Martin Moller, bývalý predseda predstavenstva a zakladateľ spoločnosti Nordic Aviation Capital, povedal: „Ako sa moja 30-ročná kapitola s NAC blíži ku koncu, teší ma, že vidím významnú podporu, ktorú ukázali veritelia a ich dôvera v obchodný model NAC. Maximálne dôverujem v odolnosť a schopnosť spoločnosti pokračovať v poskytovaní služieb zákazníkom trvalo udržateľným spôsobom počas tohto procesu aj po ňom.”

Norman C.T. Liu, prezident a generálny riaditeľ NAC ,povedal: „Toto je prvý pozitívny krok k tomu, aby spoločnosť NAC dosiahla dlhodobý úspech, a poskytuje finančné zdroje na rozvoj podniku. Našim cieľom je udržať si vedúce postavenie v oblasti regionálneho prenájmu lietadiel a expandovať do priľahlých oblastí. Počas procesu podľa kapitoly 11 bude tím NAC tvrdo pracovať, aby poskytoval služby mnohým našim zákazníkom z radov leteckých spoločností. Chcel by som tiež poďakovať našim zamestnancom za ich oddanosť a našim mnohým obchodným partnerom za ich podporu.”

Ďalšie informácie

Ďalšie informácie o prípadoch spoločnosti podľa kapitoly 11, vrátane prístupu k súdnym spisom a iným dokumentom súvisiacim s procesom reštrukturalizácie, sú k dispozícii na lokalite https://dm.epiq11.com/nac alebo zavolajte na informačnú linku spoločnosti NAC o reštrukturalizácii na číslo +1-503-597-7711 (medzinárodné volania) alebo 1-855-654-0899 (bezplatná linka v USA).

Spoločnosť Kirkland & Ellis LLP pôsobí ako právny zástupca pre reštrukturalizáciu spoločnosti, Clifford Chance a William Fry LLP ako právny zástupca, Ernst & Young pôsobí ako poradca pre reštrukturalizáciu a Rothschild & Co pôsobí ako investičný bankár.

O spoločnosti Nordic Aviation Capital

NAC je popredným regionálnym prenajímateľom lietadiel v odvetví, ktorý poskytuje služby takmer 70 leteckým spoločnostiam v približne 45 krajinách. Flotila 475 lietadiel spoločnosti NAC zahŕňa ATR 42, ATR 72, De Havilland Dash 8, Mitsubishi CRJ900/1000, Airbus A220 a lietadlá série Embraer E-Jet.

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.nac.dk 

Kontaktné údaje:

Nordic Aviation Capital:           
[email protected]

Kontakt pre médiá:                          [email protected] 

Kontakt pre médiá v USA:                  
[email protected] 

SOURCE Nordic Aviation Capital

Go to Source