Spoločnosť RobotPlusPlus, líder v robotov pre výškové práce, získala 15 miliónov USD v sérii B na urýchlenie výskumu a vývoja a rozšírenie globálnej pôsobnosti

Spoločnosť RobotPlusPlus plánuje využiť nový kapitál na urýchlenie svojho výskumu a vývoja a na rozšírenie svojej globálnej pôsobnosti. Okrem modernizácie súčasných produktov prostredníctvom integrácie viacerých autonómnych technológií budú uvedené na trh nové robotické produkty na čistenie nákladných priestorov, natieranie nádrží a čistenie fasád.

„Naše posledné kolo financovania prispieva k pozitívnej dynamike, ktorú sme budovali v uplynulom roku. S rastúcim trhovým podielom na našich kľúčových teritóriách chceme aj naďalej prinášať našim súčasným a budúcim klientom ďalšie transformačné výsledky,” povedal zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti RobotPlus, Hua-yang Xu.

Spoločnosť RobotPlusPlus, ktorej poslaním je „posilniť postavenie ľudí pomocou robotov”, má portfólio robotických riešení pre kľúčové odvetvia, ako je lodný priemysel, oprava lodí, petrochémia a výroba energie. Spoločnosť sa zameriava na riešenie potreby zvýšenia bezpečnosti výškových prác pre operátorov pri súčasnom zvýšení efektívnosti riešení inšpekcie, údržby a opravy (IMR) a znížení prevádzkových nákladov pre vlastníkov majetku.

Vďaka tomu sa spoločnosť RobotPlusPlus stala lídrom na trhu s magnetickými pásovými robotmi a predala už stovky robotov klientom po celom svete. Vďaka veľkému tímu kvalifikovaných inžinierov a operátorov poskytuje spoločnosť RobotPlusPlus klientom aj služby Robot ako služba (RaaS), ktoré im umožňujú nielen poskytovať včasné a lacné služby, ale aj získať prehľad o scenároch priemyselných aplikácií.

„Hoci sme sa predtým zameriavali na čínsky trh, rok 2021 nám priniesol viac úspechov mimo Číny. Tešíme sa na sprístupnenie našich riešení širšiemu publiku a upevnenie našej pozície kľúčového hráča na celom svete,” uviedol Andy Lu, partner a vyšší viceprezident spoločnosti RobotPlusPlus.

Príkladom tejto ambície je nadchádzajúce otvorenie kancelárie v Singapure, aby sa rozšírila schopnosť spoločnosti poskytovať služby na trhoch Ázie a Blízkeho východu.

„Starnúca pracovná sila, rastúce náklady na pracovnú silu, časté nehody súvisiace s prácou vo výškach a pandémia COVID-19 majú akceleračný účinok na sektor robotiky výškových prác,” uviedol Pu Xiao, investičný manažér spoločnosti Fosun. „Poslaním spoločnosti RobotPlusPlus je posilniť postavenie ľudí pomocou robotov a zároveň pomôcť zvýšiť prevádzkovú bezpečnosť a produktivitu. Sme nadšení, že môžeme podporiť spoločnosť RobotPlusPlus pri využívaní umelej inteligencie a RaaS na optimalizáciu pracovného prostredia vo výškach a umožnenie robotických aplikácií.”

O spoločnosti RobotPlusPlus: 

RobotPlusPlus so sídlom v Pekingu je technologická spoločnosť, ktorá konštruuje pracovné roboty určené na prácu vo výškach. Poskytuje lacné a ekologické robotické riešenia a zároveň zaručuje bezpečnejšie pracovisko.

RobotPlusPlus: Kontakt pre tlač: 

Vivien Hao

[email protected]

Súvisiace odkazy 
http://en.robotplusplus.com/ 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1823346/image_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1823347/image_2.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1823348/image_3.jpg 

SOURCE RobotPlusPlus

Go to Source