Spoločnosť Damon Motors si vybrala EMQX – popredné svetové riešenie pre infraštruktúru vozidiel s pripojením do cloudu

Vozidlá Damon, ktoré majú byť „najinteligentnejšími a najbezpečnejšími plne elektrickými motocyklami na svete”, budú využívať motor s umelou inteligenciou s pripojením do cloudu a pokročilý 360° výstražný systém, ktorý bude jazdca neustále upozorňovať na potenciálne nebezpečenstvo na ceste. Cloudové dátové pripojenie postavené na riešeniach pripojenia k internetu vecí od popredného svetového dodávateľa, spoločnosti EMQX, poskytuje infraštruktúru na zasielanie dátových správ, ktorá umožňuje palubnej umelej inteligencii motocykla časom zlepšovať svoje navádzanie. 

„Riešenie spoločnosti EMQX je dôležitou súčasťou našej infraštruktúry, ktorá umožňuje bezpečné a rozsiahle pripojenie motocyklov do cloudu,” povedal Rob Charter, riaditeľ technických činností spoločnosti Damon. 

EMQX je cloudová platforma na zasielanie správ z internetu vecí (IoT), ktorá sa dá rozšíriť na 100 miliónov súbežných pripojení zariadení. Používa technológiu klastrovania s otvoreným zdrojovým kódom a otvorených štandardných protokolov internetu vecí, ako je Message Queuing Telemetry Transport (MQTT). EMQX dokáže zabezpečeným spôsobom prenášať veľké množstvo údajov zo zariadení v rámci internetu vecí, ako sú napríklad senzory vozidiel, do cloudu a spoľahlivo doručovať riadiace správy z cloudu späť do zariadení. 

Bezpečnostný systém vozidla CoPilot od spoločnosti Damon zhromažďuje údaje o ceste a jazde pomocou sústavy kamier, radarov a nevizuálnych senzorov. Jeho palubná neurónová sieť nepretržite vyhľadáva potenciálne nebezpečenstvo a upozorňuje jazdca prostredníctvom hmatovej spätnej väzby na riadidlách, integrovaných LED diód na čelnom skle, prednej a zadnej kamery a radarového displeja s veľkým dosahom.

Pomocou údajov zozbieraných z vozidiel a prostredí na celom svete a zdieľaných prostredníctvom platformy EMQX sa umelá inteligencia CoPilot bude môcť časom zlepšovať a poskytovať zmysluplnejšie interakcie prispôsobené správaniu jednotlivých jazdcov. 

„To, čo robí spoločnosť Damon Motors so systémom CoPilot, je obrovský krok vpred v oblasti pripojiteľnosti vozidiel a bezpečnosti jazdcov,” uviedol Dylan Kennedy, generálny riaditeľ spoločnosti EMQ Technologies. „Vyžaduje si to fúziu presného snímania, edge computingu, strojového učenia a mobility, čo je naozaj pôsobivé. Skutočnosť, že poskytujeme dátovú infraštruktúru vďaka nášmu riešeniu EMQX, najlepšiemu vo svojej triede, a pomáhame tak vytvárať oveľa bezpečnejšie prostredie pre motocyklistov, je pre spoločnosť EMQ veľmi vzrušujúca a prínosná.”

EMQX poskytuje aj natívnu integráciu s mnohými službami a databázami v cloude na uľahčenie distribúcie, spracovania a analýzy telemetrických údajov vozidla. Internet vozidiel sa opakovane obracia na spoločnosť EMQ, aby poskytla riešenia, ktoré znižujú latenciu siete a umožňujú hyperškálovanie.  

Motocykle Damon HyperSport a HyperFighter si môžete rezervovať už teraz. Očakáva sa, že cloudová sieť CoPilot bude uvedená do prevádzky koncom roka 2022 a prvé vozidlá budú dodané začiatkom roka 2024. 

O spoločnosti Damon Motors

https://damon.com  

Spoločnosť Damon Motors je globálnym technologickým lídrom, ktorý narúša mestskú mobilitu. Spoločnosť Damon so sídlom v kanadskom Vancouveri je lídrom budúcnosti motocyklovej dopravy s doteraz nevídanými technológiami. Počnúc modelom HyperSport spoločnosť Damon zmenila predstavu o vzťahu medzi motocyklom a jazdcom – zrušila rozdiely a vytvorila z nich jeden celok. Vďaka vlastnému elektrickému pohonu HyperDrive™ spoločnosť ohromila motocyklový svet prevratnou rýchlosťou, dravým dizajnom a novými skvelými technológiami ako CoPilot™ a Shift™, vďaka ktorým je jazda na motocykli inteligentnejšia, bezpečnejšia a čistejšia. Damon naďalej posúva hranice s cieľom vytvoriť globálny vplyv a zmeniť vnímanie mobility a bezpečnosti. 

O spoločnosti EMQ 

https://www.emqx.com  

Spoločnosť EMQ je poskytovateľ softvéru dátovej infraštruktúry internetu vecí s otvoreným zdrojom, ktorý poskytuje poprednú svetovú cloudovú platformu na odosielanie správ v rámci internetu vecí založenú na MQTT a databázu streamovania a poskytuje komplexné cloudové riešenie pre pripojenie dát v rámci internetu vecí v reálnom čase, ich presun, spracovanie a analýzu, od okraja siete cez cloud až po multicloud. 

Hlavný produkt EMQX používa viac ako 10 000 podnikových používateľov z viac ako 50 krajín, ktorí pripájajú viac ako 100 miliónov zariadení v rámci internetu vecí po celom svete. Spoločnosť EMQ, ktorej dôveruje viac ako 300 zákazníkov v rozhodujúcich výrobných prostrediach, podporuje riešenia internetu vecí budúcnosti a digitálnu transformáciu podnikov. 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1848900/image1.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1823495/Logo.jpg 

SOURCE EMQ Technologies Co., Ltd.

Go to Source