nShift tar i bruk Svanemerket for e-handelsleveranser

95% av de nordiske forbrukerne kjenner til Svanemerket, og 64% av de som kjenner til det, ser etter Svanemerket når de velger produkter.

LONDON, 28. juni 2023 /PRNewswire/ — nShift, verdensledende innen leveringsstyringsprogramvare, kunngjør i dag at de vil inkludere Svanemerket for e-handelstransporter i sine produkter.

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket – et uavhengig og tredjepartssertifisert miljømerke som ser på alle relevante miljøparametere i et produkts livssyklus. De nordiske landene blir ofte omtalt som ledende på bærekraft, noe som gjenspeiles i deres posisjon i Europe Sustainable Development Report 2021 [1]. (Finland på 1. plass, Sverige på 2. plass, Danmark på 3. plass og Norge på 5. plass). 

Ifølge en ny undersøkelse kjenner 95% av de nordiske forbrukerne til Svanemerket, og 64% av de nordiske forbrukerne som kjenner til det, ser etter Svanemerket når de velger produkter [2]. Som et resultat av implementeringen vil nShift tydelig fremheve svanemerkede transporttjenester i Checkout, Ship and Track.

E-handelslogistikktjenester som er merket med Svanemerket, blir enkelt søkbare i nShifts omfattende transportørbibliotek, slik at kundene raskt kan finne sertifiserte leveringsalternativer som er et bedre valg for klimaet og miljøet. Ifølge miljømerket Svanen håper man at de første svanemerkede e-handelstransportene skal sertifiseres i tredje kvartal 2023, og deretter vil merket være søkbart.

Sean Sherwin-Smith, produktdirektør for etterkjøp hos nShift: “Bærekraft er nå en viktig forskjell for detaljhandelen. Når det gjelder hvordan og hvor forbrukerne handler, forventer de å kunne gjøre et valg som er bedre for miljøet, og hvis de ikke får det, velger de kanskje å handle et annet sted. Vi samarbeider med Svanemerket for å gjøre det enklere for detaljhandelen å bygge inn miljøvennlige alternativer i leveringsstrategiene sine.”

Per Sandell, Head of Business Area Finance and Logistics i Svanemerket, sier: “Å kunne velge mer bærekraftige leveringsalternativer er viktig for mange forbrukere. Men forbrukerne blir forvirret av ulike grønne påstander og budskap i kassen. Derfor er Svanemerket, som Nordens offisielle miljømerke, en kjærkommen veiviser for forbrukerne. Med Svanemerket i kassen forenkles kompleksiteten ved valg av leveranse. Forbrukerne kan dermed bidra til den nødvendige grønne omstillingen av transportsektoren.”

nShift gjør det mulig for forhandlere og nettbutikker å tilby enestående leveringsopplevelser, fra kasse til retur:

Checkout – en løsning som kan integreres fullt ut med nettbutikker for å legge til rette for en rekke leveringsalternativer, samtidig som den bidrar til høyere konverteringsrater.
Ship – programvare for leveringsadministrasjon i bedriftsklassen som løser komplekse utfordringer knyttet til utskrift av etiketter og bestilling av transportører, og som er koblet til mer enn tusen transportører.
Track – en banebrytende kundeopplevelse etter kjøpet som bygger merkevarer og kundelojalitet.
Returns – en forbrukervennlig løsning for omvendt logistikk som bidrar til å konvertere 30 % av returer til bytter ved å gjøre prosessen enklere for kundene.

www.nshift.com/no-no/ 

Svanemerket e-handelslogistik: 

Reduserer energibruken og klimapåvirkningen i transportnettet. 
Stimulerer til fossilfrie hjemleveranser. 
Sikre et godt basisnivå på kjøretøypark, som gradvis økes gjennom investeringer i el-, hydrogen- og biogasskjøretøy. 
Innebærer gradvis økt bruk av fornybar energi i transportnettet.
Fremme arbeidsavtaler i tråd med tariffavtaler eller lignende.    
Gi økonomiske insentiver for redusert luftinnhold i e-handelsemballasje. 

Hvem kan få Svanemerket? Nordiske transport- og logistikkselskaper kan søke om å bli lisensinnehavere. Etter en godkjent lisensieringsprosess kan de tilby svanemerkede e-handelstransporter til e-handelsbedrifter, og gi forbrukerne mulighet til å velge et svanemerket leveringsalternativ i nettbutikken.

[1] https://www.sdgindex.org/reports/europe-sustainable-development-report-2021/
[2] Nordic Consumer Survey on assignment from Nordic Ecolabelling (IPSOS 2022) 

Om nShift

nShift er verdens ledende leverandør av skybaserte leveringsløsninger som muliggjør friksjonsfri forsendelse og retur av nesten en milliard forsendelser i 190 land årlig. nShifts programvare brukes globalt av e-handel, detaljhandel, produksjon og 3PL-avsendere. Selskapet har hovedkontor i London og Oslo. Det har over 500 ansatte fordelt på kontorer i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannia, Polen, Nederland, Belgia og Romania.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1782566/nShift_Logo.jpg

SOURCE nShift

Go to Source