Jan 18, 2019, 12:49 ETDeepBlue Technology vyráža do ulíc miest s prvým „inteligentným panda busom”18. januára predstavila na „Samite budúceho rozvoja …

Inteligentný panda bus využíva hneď niekoľko najnovších technológií umelej inteligencie. Medzi ne patrí: AutoPilot, rozpoznávanie žíl prstov, hlasová interakcia, cielená reklama, robot monitorujúci vozidlo, inteligentný autonómny maloobchodný systém, systém monitorovania abnormálneho správania a inteligentný systém riadenia núdzového úniku, ktorý doteraz vo verejnej doprave nebol použitý.

Do inteligentného panda busu môžu cestujúci jednoducho nastúpiť a ísť nakupovať. Jediné, čo musia urobiť, je priložiť ruky k presnému biometrickému identifikačnému systému, zatiaľ čo palubný robot sleduje a zaznamenáva akékoľvek podozrivé správanie v reálnom čase, sprostredkuje včasné hlásenia v zadnej časti autobusu a aktivuje inteligentný systém riadenia núdzového úniku. Táto novinka predstavuje veľký krok smerom k rozvoju inteligentných miest budúcnosti a práve o ňom diskutovali vrcholní predstavitelia odvetvia rozvoja umelej inteligencie a firiem s hosťami z čínskych mestských zastupiteľstiev a z krajín Iniciatívy pásu a cesty.

Inteligentný panda bus sa stretol s nadšením a podporou. V tomto roku sa objaví na ázijskom a európskom trhu a veľký záujem o neho už prejavilo Nemecko, Luxembursko, Taliansko a Grécko. Očakáva sa teda, že do Európy dorazí už v roku 2019. Mestský úradníci v Bangkoku už schválili BRT, ďalšie autonómne vozidlo od spoločnosti DeepBlue Technology a jeho testovacie jazdy začnú približne v polovici tohto roku.

Šanghajská firma DeepBlue Technology sa usiluje stať globálnou spoločnosťou, ktorá svoje služby poskytne ľuďom na celom svete. V súčasnosti pôsobí v Európe, na Strednom východe a v juhovýchodnej Ázii a dohody o spolupráci pri budovaní inteligentných miest už podpísala s Gréckom a Talianskom.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/810281/DEEPBLUE_smart_panda.jpg

SOURCE DeepBlue Technology

Go to Source