LEV het ideale stadsvervoersmiddel

Wethouder Judith Bokhove gaf vandaag het officiële startschot voor de nieuwe duurzame deeldienst. Rotterdam zoekt naar slimme oplossingen die bijdragen aan een gezonde en bereikbare stad voor Rotterdammers en bezoekers. Met de inzet van deelmobiliteit kunnen meer Rotterdammers zich in de stad verplaatsen met minder voertuigen.

Hoe werkt het?

Lev is het netwerk van kleine elektrische voertuigen die voor iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs toegankelijk zijn. Met de app van Lev boek, ontgrendel en start je de Lev. De app is beschikbaar voor iOs en Android. Je betaalt alleen voor de rit en parkeren is gratis en eenvoudig in het servicegebied. De Lev is een brommobiel en mag dus alleen op de weg rijden en parkeren op een autoparkeerplek.

Canta 2 E t.o.v. LEV

De Canta 2 E-comfort & Canta 2 E-premium zijn beiden ook een LEV, daarentegen valt de Canta in de categorie hulpmiddelen, waardoor deze nog altijd op het trottoir geparkeerd mag worden en u er mee op fietspaden mag rijden. De Canta is tevens geheel rijbewijsvrij. 

Go to Source